Prowadząc profil na facebooku "Kebson - Testuje Kebaby" dostaję masę wiadomości z zapytaniami, czy mogę polecić jakiś dobry kebab w danej okolicy. W miarę możliwości staram się Wam pomagać ale chciałbym zacząć pomagać w tej kwestii globalnie.Dla tego postanowiłem zrobić kebabowy ranking z podziałem na miasta. W miarę rozwoju tego bloga będziemy dodawać nowe miejscowości/nowe restauracje z kebabem. Na chwilę obecną udało mi się stworzyć ranking kebabów w Warszawie. Na mojej facebookowej grupie "kebabowa grupka ludzi lubiących kebaby" stworzyłem ankietę, w której wybraliśmy toptop 10 kebabów. Jeśli nie ma tam Twojego faworyta to możesz go dodać, bo ustawienia ankiety są publiczne. https://www.facebook.com/groups/1136273493114893/permalink/1305982216144019/ Jesteś z innego miasta ? Napisz do mnie wiadomość na fanpage kebson to dodamy drugą ankietę do której link będę umieszczał w poszczególnych top 10 Miasta. Zapraszam na profil facebook : https://www....
Kebab Z Wołowiną za 11 zł
EL KARNAK na Warszawskim Mokotowie
Ogólnie kebab smakowo w porządku, nie jest to Warszawska czołówka ale nie ma biedy.
Ogólnie jak za 11 zł to trochę mały, ale akurat nie byłem głodny to się najadłem
Byłem trochę podcięty bo to była grubsza wycieczka, i jak zazwyczaj robię normalne notatki w kebabach to sprawdzcie w komentarzach jak wygląda tym razem
Mięso - mimo, że nie był duży to był wypchany mięskiem które było dobrej jakości, dobrze wypieczone i doprawione.Sekret dobrego kebaba chyba tkwi w miesie jednak, to mieso było PRZYGOTOWANE dobrze, ale samo w sobie nie było aż tak wyborne jak w chacie wariatta czy tam w merve na puławskiej.
Od teraz już będę porównywał te Warszawskie kebaby do tych najlepszych, czyli wyżej wymienionych
Bułka - cienka bułka, dobrze dopieczona, chrupiąca i smakowo wypadało dobrze.Dużo lepiej od tego ostatniego kebaba, który jadłem w Łochowie
Surówka - przepraszam, ale nie pamiętam nic na ten temat.Nie zapadło mi to w pamięci, także nie była zwalona, nie było jej za dużo jak w ostatnich dwóch testach ani za mało, żebym narzekał.
Sos - ostry i faktycznie jebał w koparke aż miło.Wziąłem ostry bo jakoś byłem głodny wrażeń po spokojnym Marszu Niepodległości i się nie zawiodłem.Jadło się te sosy 1 200 000 w skali scovilla i to w porównaniu z tamtym ma może z 10 - 20 tys ale i tak mi się cieżko jadło, ja byłem zadowolony i pochaliłem Pana z zagranicy, który to przygotowywał.
Tak jak pisałem, za 11 zł to tak w ręku miałem wrażenie, że jest mały, Z kolei teraz patrząc po zdjęciu odnoszę inne wrażenie.
W każdym razie jeśli chodzi o wielkość, to w porównaniu Faraona przy Narodowym, który jest tańszy wygląda mniej okazale, ale tak jak mówiłem, nie byłem aż tak głodny i moja ocena wielkosci to tylko na podstawie wizualnej.
Można polecić ten lokal, zasłużył, żebym przetestował tam kiedys flagowy, najdroższy kebab
Pozdrawiam załogę, która ze mną testowała !
EL KARNAK na Warszawskim Mokotowie
Ogólnie kebab smakowo w porządku, nie jest to Warszawska czołówka ale nie ma biedy.
Ogólnie jak za 11 zł to trochę mały, ale akurat nie byłem głodny to się najadłem

Byłem trochę podcięty bo to była grubsza wycieczka, i jak zazwyczaj robię normalne notatki w kebabach to sprawdzcie w komentarzach jak wygląda tym razem

Mięso - mimo, że nie był duży to był wypchany mięskiem które było dobrej jakości, dobrze wypieczone i doprawione.Sekret dobrego kebaba chyba tkwi w miesie jednak, to mieso było PRZYGOTOWANE dobrze, ale samo w sobie nie było aż tak wyborne jak w chacie wariatta czy tam w merve na puławskiej.
Od teraz już będę porównywał te Warszawskie kebaby do tych najlepszych, czyli wyżej wymienionych

Bułka - cienka bułka, dobrze dopieczona, chrupiąca i smakowo wypadało dobrze.Dużo lepiej od tego ostatniego kebaba, który jadłem w Łochowie
Surówka - przepraszam, ale nie pamiętam nic na ten temat.Nie zapadło mi to w pamięci, także nie była zwalona, nie było jej za dużo jak w ostatnich dwóch testach ani za mało, żebym narzekał.
Sos - ostry i faktycznie jebał w koparke aż miło.Wziąłem ostry bo jakoś byłem głodny wrażeń po spokojnym Marszu Niepodległości i się nie zawiodłem.Jadło się te sosy 1 200 000 w skali scovilla i to w porównaniu z tamtym ma może z 10 - 20 tys ale i tak mi się cieżko jadło, ja byłem zadowolony i pochaliłem Pana z zagranicy, który to przygotowywał.
Tak jak pisałem, za 11 zł to tak w ręku miałem wrażenie, że jest mały, Z kolei teraz patrząc po zdjęciu odnoszę inne wrażenie.
W każdym razie jeśli chodzi o wielkość, to w porównaniu Faraona przy Narodowym, który jest tańszy wygląda mniej okazale, ale tak jak mówiłem, nie byłem aż tak głodny i moja ocena wielkosci to tylko na podstawie wizualnej.
Można polecić ten lokal, zasłużył, żebym przetestował tam kiedys flagowy, najdroższy kebab

Pozdrawiam załogę, która ze mną testowała !
Komentarze
Prześlij komentarz