Prowadząc profil na facebooku "Kebson - Testuje Kebaby" dostaję masę wiadomości z zapytaniami, czy mogę polecić jakiś dobry kebab w danej okolicy. W miarę możliwości staram się Wam pomagać ale chciałbym zacząć pomagać w tej kwestii globalnie.Dla tego postanowiłem zrobić kebabowy ranking z podziałem na miasta. W miarę rozwoju tego bloga będziemy dodawać nowe miejscowości/nowe restauracje z kebabem. Na chwilę obecną udało mi się stworzyć ranking kebabów w Warszawie. Na mojej facebookowej grupie "kebabowa grupka ludzi lubiących kebaby" stworzyłem ankietę, w której wybraliśmy toptop 10 kebabów. Jeśli nie ma tam Twojego faworyta to możesz go dodać, bo ustawienia ankiety są publiczne. https://www.facebook.com/groups/1136273493114893/permalink/1305982216144019/ Jesteś z innego miasta ? Napisz do mnie wiadomość na fanpage kebson to dodamy drugą ankietę do której link będę umieszczał w poszczególnych top 10 Miasta. Zapraszam na profil facebook : https://www....
Kebab Wołowina Doner- 4.50 Euro
Max & Moritz w Berlinie.
Sorki za jakość foty ale jest to screen z filmu, który powinien pojawić się na moim kanale jutro wieczorem, zapraszam :
https://www.youtube.com/
Pierwszy lokal, który odwiedziliśmy po przyjeździe do Berlina.Trafiliśmy tam przypadkiem, bo w zasadzie szukaliśmy sklepu, żeby zrobić zakupy...
Na pierwszy rzut oka lokal Max & Moritz przypomina bardziej restaurację aniżeli zwykłą budę z kebabem i tak też było.W lokalu oferują wiele pozycji z grilla ale my postanowiliśmy spróbować Donera w maxymalnej wielkości.
Mięso - wołowina.Widać, że odgrzewane, bo niektóre kawałki były spalone - ale zimne.W zasadzie tylko kilka kawałków trafiło się w miarę ciepłych ale to absolutnie niedopuszczalne, żeby w trakcie zamówienia od razu mięso było zimne...Bez smaku, bez wyrazu.Po prostu porażka
Surówka - ogórek, pomidor, kapusta czerwona, starta marchewka (ale znikome ilosci), cebula biała / czerwona (dość sporo białej) a i kawałek sałaty się trafił nawet...Połączenie tych warzyw było dobre, ale jak wiadomo warzywa są zimne co w połączeniu z tym mięsem zimnym dawało efekt sałatki bardziej a nie kebaba
Sosik - Wziąłem pikantny.Natomiast czuć było od niego taki posmak jakby barbecue, coś takiego słodkiego i to mi nie smakowało ale po konsumpcji jednak było czuć pieczenie, jednak z tym nietypowym posmakiem.Ciekawostką jest, że w odróżnieniu do kebsów u nas w PL tam smaruje się tylko bułkę sosem a nie wlewa się jego do środka.
Bułka - U nas by nazywało się to kebab na grubym cieście.Bułka chrupiąca.Smakowo też całkiem w porządku.Nie była opiekana w opiekaczu
Bardzo, ale to bardzo przeciętne zamówienie.Pierwszy lokal na minus ale podczas wyjazdu nie poddaliśmy się tak łatwo i będą jezcze nowe testy

Jutro na kanale Kebson TV pojawi się Vlog z wyjazdu także zachęcam do subskrybowania
https://www.youtube.com/
Komentarze
Prześlij komentarz