Przejdź do głównej zawartości

Pomóż w rozwoju bloga

Prowadząc profil na facebooku "Kebson - Testuje Kebaby" dostaję masę wiadomości z zapytaniami, czy mogę polecić jakiś dobry kebab w danej okolicy. W miarę możliwości staram się Wam pomagać ale chciałbym zacząć pomagać w tej kwestii globalnie.Dla tego postanowiłem zrobić kebabowy ranking z podziałem na miasta. W miarę rozwoju tego bloga będziemy dodawać nowe miejscowości/nowe restauracje z kebabem. Na chwilę obecną udało mi się stworzyć ranking kebabów w Warszawie. Na mojej facebookowej grupie "kebabowa grupka ludzi lubiących kebaby" stworzyłem ankietę, w której wybraliśmy toptop 10 kebabów. Jeśli nie  ma tam Twojego faworyta to możesz go dodać, bo ustawienia ankiety są publiczne. https://www.facebook.com/groups/1136273493114893/permalink/1305982216144019/ Jesteś z innego miasta ? Napisz do mnie wiadomość na fanpage kebson to dodamy drugą ankietę do której link będę umieszczał w poszczególnych top 10 Miasta. Zapraszam na profil facebook : https://www....

Chata Wariata - Czyli Warszawska czołówka



Chata Wariatta - Warszawa
Kebab na cienkim za 15 zł - wołowina, sosik mieszany.

Moja druga wizyta w tym lokalu.Pierwszym razem brałem zamówienie na talerzu, ale strasznie mi nie smakowała surówka.
Nie wiem, czy zrezygnowali z tamtej, czy może do zamówień "do ręki" dają inne suróweczki, ale jest zupełnie inna, a i lepsza!

Fotka z dzisiaj, około 18 godziny.Lokal full zapełniony, cały czas ktoś przychodził.Widać, że jest popularny. (Swoją drogą to najbardziej polecany lokal mi przez użytkowników od początku działania strony ).
W środku ukrop jak na pustyni, bucha od tych maszyn z mięsem niemiłosiernie ale czymże jest pare minut oczekiwania, gdy dostajesz takie pyszności  No nie do końca pare minut...Na nasze zamówienie czekałem około 25 minut,Dodam tylko, że na początku chciałem mięso mieszane, ale zostałem poinformowany, że czas oczekiwania będzie około 50 minut.O tych 25 minutach także zostałem poinformowany także gra gitara, ludzi jest dużo i nie ma co się dziwić.
W lokalu widziałem dziś 4 pracujące w ukropie osoby, każda jest od czegoś innego i każda cały czas coś robiła, to mi się podobało i zrobiło na mnie wrażenie.Przejdźmy do rzeczy.

Kebab :
Za 15 zł powiększony na cienkim...Smakowo wyborny, ale ten mój jakiś mały.W porównaniu do drugiego zamówienia na grubym które jest droższe tylko złótówkę to wygląda słabo.
(fotki w komentarzach)

Mięso - wołowina.No ludzie, nie jadłem lepszego mięsa nigdzie indziej.Idealnie doprawione, słonkawe,soczyste.Dopieczone idealnie.Barwa taka ciemnawa, wygląda jakby spalone ale tak nie jest.To po prostu tak wygląda.Ale mięso to taki Adam Małysz wśród innych lokali   

Bułka - Cienkie ciasto, przesiąknięte mięsem.Bardzo chrupiące i smakowo bardzo poprawne

Surówka - zdziwiłem się.Tak jak mówię, za pierwszym razem jak byłem, to na talerzu dostałem bardzo chrzanową surówę i to mi nie smakowało, waliło z kopary jakbyś opędzlował kaszanki z chrzanem a tutaj to już klasa.Fajnie pokrojony ogóreczek, pomidor, kapusta, sałata nawet się znalazła.Do tego mięsa ideolo

Sosik - mieszany.Jedyny minus, że pomieszany tak, że u góry sam łagodny,a na dole sam ostry...W zamówieniu na grubym z kolei nawalone tylko od góry.Ale smakowo całkiem w porządku.Szkoda tylko właśnie, że nie przemieszany po całości.Ten ostry na dole palił całkiem w podniebienie

I tak jak mówię, jedyne do czego moge się przyczepić to wielkość.Za 15 zł nie najadłem się na tyle, jakbym się najadł tym na grubym za 16.Nie mniej jednak smakowo TOPKA wszystkich kebsów które jadłem.Nie chcę pisać, czy 1 miejsce, bo nie prowadzę rankingu.Ale jakbym prowadził to na pewno brałbym go pod uwagę.
Więcej fotek wrzucam w komentarze

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Zarąbisty Chińczyk na Dworcu Wileńskim

Kebab u Chińczyka w pawilonach na Dworcu Wileńskim. Cienkie ciasto, kurczak sos mieszany za 10 zł. 3 test w tym lokalu i ostatni.Ostatni miał być ostatni ale kurna taki głodny byłem, że hoho.Sory za jakosć zdjęcia ale ludzi było od groma i się trochę wstydziłem. Mięso - tak samo jak i we wcześniejszych testach, akueat tu nic się nie zmieniło.Z tym, że zauważyłem, że teraz wydaje jedzenie kobiea ale nie wiem czemu to piszę w kategorii mięsa :D Jeszcze zauważyłem, że z mięchem dwie dzicy od razu nabite co oznacza, że tam się bardzo dużo kebabów sprzedaje.I faktycznie, cały czas jak nie patrzę to ludzie tam stoją bo jeżdżę z tego dworca do domq.W tym lokalu nie ma możliwosci wyboru mięsa Surówka - taka słodka surówka jak macie w restauracjach orientalnych Bułka - cienka tortilla.Nie wiem czy tak było wcześniej ale ten placek jest tak cienki, że aż cieżko to utrzymać.Wszystko takie gibkie i trzeba uważać, zeby się nie uświnić.Zwłaszcza, jak jesteś z dziewczyną.a jak jesteś dziewczyn...

Lamb Doner Kebab Hill Grill - Zachodni Londyn

Lamb Doner Kebab Hill Grill - Zachodni Londyn - 5 funtów. Tak, to jest doner kebab podany na wynos... Lokal znajduje się w zachodnim Londynie, niedaleko hotelu, który wynajmowaliśmy podczas nagrywania Vloga z Londynu : https://www.youtube.com/watch?v=d7lJ13DWnKk Było około 21.30, sobota ale ruch w lokalu mały, oprócz nas chyba jeszcze dwie osoby wpadły po swoje zamówienia. Jak widzicie dość nietypowo to wygląda, bo mięso znajdowało się w placku a na placek nawalone było tych surówek Mięso - Jagnięcina.Na początku mięso wydawało mi się bardzo gorzkie ale po chwili ,gdy moje kubki smakowe zaczęły pracować przechodził strasznie słonym posmakiem.Coś jakby połączenie czegoś bardzo tłustego z solą. Niestety nie smakowało mi to mięso.Bardzo tłusta i słona kompozycja, z wyrazistym smakiem, tak jak mówię, ale to zdecydowanie nie to, czego oczekiwałem po tym lokalu. Surówki - Tak jak widać na zdjęciu.Kapusta pekińska, cebula czerwona, cebula biała, ostre papryczki (niestety nie pamiętam...