Prowadząc profil na facebooku "Kebson - Testuje Kebaby" dostaję masę wiadomości z zapytaniami, czy mogę polecić jakiś dobry kebab w danej okolicy. W miarę możliwości staram się Wam pomagać ale chciałbym zacząć pomagać w tej kwestii globalnie.Dla tego postanowiłem zrobić kebabowy ranking z podziałem na miasta. W miarę rozwoju tego bloga będziemy dodawać nowe miejscowości/nowe restauracje z kebabem. Na chwilę obecną udało mi się stworzyć ranking kebabów w Warszawie. Na mojej facebookowej grupie "kebabowa grupka ludzi lubiących kebaby" stworzyłem ankietę, w której wybraliśmy toptop 10 kebabów. Jeśli nie ma tam Twojego faworyta to możesz go dodać, bo ustawienia ankiety są publiczne. https://www.facebook.com/groups/1136273493114893/permalink/1305982216144019/ Jesteś z innego miasta ? Napisz do mnie wiadomość na fanpage kebson to dodamy drugą ankietę do której link będę umieszczał w poszczególnych top 10 Miasta. Zapraszam na profil facebook : https://www....
Baranino - Wołowina na grubym cieście za 13 zł.
Kulturalny Bar Kebab w Łochowie.
Z okazji 1100 lajków razem z moim bratem odwiedziliśmy kebab w Łochowie.Miejscówka przezemnie sprawdzona, chciałem iść do lokalu przy stacji ale mój brat powiedział, że tam jest lipa, na co ja mówię, że to bardzo dobrze, bo i takich testów potrzebujemy ale nie chcieliśmy się rozdzielać i postanowiłem, że zjem w kulturalnym ale coś innego niż ostatnio.
Ja zamówiłem sobie kebaba na grubym za 13 zł.Tylko nastąpiła pewna nieprawidłowosć o której poinformował mnie Przemysław, czyli młodszy brat.
Przemysław zwrócił uwagę na to, że w rozpisce jest informacja, że do mięsa baranino - wołowego jest dopłata 1 zł a ja zapłaciłem jak za kurczaka, tyle wygrać :) Obiecuję zwrócić należność jak będę następnym razem.Przemek zamówił kebaba na cienkim którego testowałem i był dobry.
Do rzeczy.
Mięso - niby w menu widnieje jako baranina, ale smakowo to przypominało mieso - wołowinę (przypominało ten wołowinopodobny twór który jest w wiekszosci kebabów).
Niestety bardzo zimne mięso, bez smaku, niedoprawione, żadnej przyjemności z jedzenia tego.
Bułka - bułka fajna.Cienki chlebek który był fajnie dopieczony, chrupiący i co najważniejsze smaczny.W porównaniu do poprzedniego testu z Dęblina ten kebab "na grubym" to cienias jakich mało, ale w zupełności wystarczający.Bo jedzenia nie można wyrzucać :)
Surówka - sami widzicie....Nawalone jak po złości tej kapusty...Masakra.To jest zimna surówka, a w połączeniu z tym zimnym mięsem to na prawdę coś nieprzyjemnego.Raz, że jest tego za dużo,a dwa to to, że można by to jakoś chociaż przemieszać, bo to wygląda jak kapusta z bułką.Jeśli chodzi o skład to jakaś sałata lodowa, kapusta pekinska, coś przypominającego marchewkę i może cebula ? Ale nie było jej czuć
Sosy - sos mieszany.U góry łągodny a na spodzie ostry.Średni w smaku.Zdecydowanie za mało.Może jak nie chcą w tym lokalu mieszać mięsa od góry z surówkami to niech chociaż nie żałują sosu, przynajmniej nie będzie tak sucho.
Tak jak mówiłem, to mój drugi test w tym lokalu, wcześniej jadłem na cienkim i chwaliłem.Można poszukać sobie w galerii.
Przemysław jadł na cienkim, bo mu poleciłem i mówił, że tak samo lipa, a po nim źle się czuł za co mi było osobiscie wstyd.
Trochę się popsuło od ostatniego razu, ale mam nadzieję, że wszystko wróci na dobrą drogę.
Polub stronę Kebson - Testuje Kebaby
Komentarze
Prześlij komentarz